fbpx
Skip links

Stresshantering för äldreomsorgspersonalen. Praktiska råd och digitalt stöd

Pandemin har varit en särskilt stressig tid för många medarbetare inom äldreomsorgen.
Bild: engin akyurtUnsplash

Efter det populära webbinariet Utmaningar och möjligheter att få personalen att stanna kvar inom äldreomsorgen” återkommer vi nu till de utmaningar som finns inom äldreomsorgen. Denna gång fokuserar vi på stress och stresshantering. 

Forskningen visar att:

  • En majoritet av anställda inom äldreomsorgen anser att arbetet är för psykiskt och fysiskt tungt för att kunna arbeta heltid.
  • Det finns begränsat med möjligheter för de anställda att kunna påverka sin arbetssituation. Detta i kombination med bristande stödfunktioner.
  • Personalen upplever att de, p.g.a. underbemanning, har för lite tid att ta raster. 

Denna gång har vi med oss Jonas Fröjd, ledarskapstränare och medgrundare av Mindkicker. Jonas har skapat en kurs på mikroinlärningsplattformen Minnity med praktiska och beprövade tekniker för att bättre kunna hantera den stress som medarbetare och chefer upplever inom äldreomsorgen. 

Katarzyna Hess-Wiktor, doktor i psykologi och VD på Minnity, kommer att bidra med sin kunskap om stressfaktorer- och hur stress påverkar medarbetare inom äldreomsorgen.

Under webbinariet kommer Jonas och Katarzyna dela med sig av sin kunskap om stresshantering inom äldreomsorgen, presentera Mikroinlärningsplattformen Minnity samt Mindkickers mikrokurs. Dessutom kommer det att vara en interaktiv diskussion med deltagare samt praktiska övningar.

Om Mindkicker:

Vi mäter ditt ledarskap digitalt och tränar det analogt!
Träna med en världsmästare för att bli världsbäst på den du är och det du gör… med dessa ord skapades det världsunika konceptet Mindkicker som blandar österländsk visdom med västerländsk kunskap, tillsammans med en äkta världsmästare och ett äkta slott åker vi på ett 3 dagars landslagsläger för näringslivet där Jonas Fröjd med 2 stycken svarta bälten i kampsport och landslagstränaren i mental träning Rebecka Gabrielsson för att skapa hållbar mänsklighet och planet.

Vi ser fram emot ett webinar med givande diskussioner och erfarenhetsutbyte!